09 شهریور 1400 - 10:53
شناسه خبر: 16618
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
نایب رئیس انجمن صنفی مرغداران گوشتی تأکید کرد؛
ضعف در نظارت، علت اصلی گرانی جوجه و مرغ در بازار
به گزارش «پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران» به نقل از باشگاه خبرنگاران، حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به دلایل گرانی جوجه یکروزه در بازار اظهار کرد: نبود نظارت کافی و عدم تعریف سازوکارهایی که تولیدکنندگان جوجه و مرغ مادر مکلف شوند تا حداقلها را رعایت و جوجه را با نرخ مصوب عرضه کنند، از علل اصلی گرانی جوجه در بازار محسوب میشود.وی قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی جوجه ۱۳ درصد قیمت تمام شده تولید برای واحدهای مرغداری را افزایش داده است که در کنار سایر مولفههای تولید، قیمت مرغ به بیش از ۲۰ هزار تومان رسیده، درحالیکه قیمت مصوب مرغ تغییری نکرده است.
اسداله نژاد ادامه داد: علی رغم آنکه مرغداران مکلف به عرضه مرغ با نرخ مصوب هستند، اما نبود نظارت کافی در سطح بازار موجب شده تا قیمت مرغ در سطح بازار به رقم غیر واقعی برسد.نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ضعف در نظارتها را علت اصلی گرانی مرغ و زیان مرغداران اعلام کرد و گفت: علی رغم افزایش ۲۰ درصدی قیمت مولفههای تولید، مرغداران ناچار به عرضه مرغ با قیمت مصوب ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان هستند، در غیراین صورت سامانه بازارگاه و سامانه سماصط برای آنها بسته میشود که با این وجود امکان جوجه ریزی را از دست میدهند.
وی از عرضه مرغ ۱.۵ تا ۲ برابر قیمت مصوب در بازار خبر داد و گفت: سودجویی و ضعف در نظارتها بعد از کشتار موجب شده تا مرغداران به نرخ مصوب دسترسی نداشته باشند، درحالیکه قیمت مرغ در سطح بازار نباید بیش از ۲۶ تا ۲۷ هزار تومان باشد.بیشتربخوانید:وظیفه نظارت بر بازار مرغ بر عهده کدام وزارتخانه است؟اسداله نژاد ادامه داد: با توجه به سیاست دولت سیزدهم و وزیر جهاد کشاورزی، فرآیند به گونهای باید تعریف شود که تولیدکننده به آرامش برسد و مردم هم به طور نسبی آرامش در سطح نوسانات قیمت مرغ داشته باشند.
وی با تاکید بر عرضه جوجه با نرخ منطقی بیان کرد: با توجه به افزایش مواد اولیه و عدم نظارت بعد از عرضه، سرکوب قیمت اتفاق میافتد که این امر نتیجهای جز کاهش عرضه نخواهد داشت، به همینخاطر دولت باید حمایت کند تا با منطقی شدن نرخ جوجه، مرغداران به تولید ترغیب شوند و نیاز بازار را به طور کامل تامین کنند.نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی از توزیع روزانه ۶ هزار و ۵۰۰ تن مرغ در سطح کشور خبر داد و گفت: با توجه به کاهش دمای هوا، میزان تولید در واحد سطح ناشی از کاهش استرس گرمایی و تلفات ۲۰ درصد افزایش مییابد که با این وجود نیاز بازار به طور کامل تامین میشود چرا که توزیع نامناسب مرغ در سطح کشور یکی از عوامل اصلی گرانی است.
اسداله نژاد در پایان درباره آخرین وضعیت تامین نهاده دامی تصریح کرد: هم اکنون تامین نهاده با تاخیر در حال انجام است به طوریکه حداقل زمان توزیع نهاده بدست مرغدار ۲۵ تا ۳۰ روز طول میکشد که با توجه به وعدههای داده شده امیدواریم زمان توزیع کاهش یابد تا دسترسی واحدها به نهادههای تولیدی کمتر شود.